Achtergrond foto

Omgeving en activiteiten

Onze boerderij ligt in het dorpje Lengyel, omringd door bossen, akkers, fruitbomen en zonnebloemen. Lengyel is de hoogstgelegen plaats in het prachtige natuurrijke Tolna gebied. Dit gebied kenmerkt zich door het heuvelachtige landschap en groene uitgestrekte natuur. Het ligt tussen de kleinere steden Bonyhád en Dombóvár en tussen de prachtige grote steden Szekszard en Pecs. In Lengyel bevindt zich o.a. de land- en tuinbouwschool in een indrukwekkend oud landhuis omringd door een prachtig bos en Annafurdo, een toeristische trekpleister. Er zijn heel veel activiteiten rondom Lengyel. In onze vakantiewoning vind je een complete lijst met alle adressen en activiteiten.

Achtergrond foto
Mobiele achtergrond foto
Activiteit

Bezienswaardigheid

Bezoek aan Szentendre (20 min van Boedapest)

Prachtig kunstenaarsstadje vol galeries, winkeltjes, terrasjes en musea.

Map icon

Szentendre

Activiteit

Activiteit

Zwemmen

Zwemmen kan in diverse (thermaal) zwembaden in de omgeving of in het prachtige natuurmeer, het Szalkameer) waar je heerlijk kan zonnen, zwemmen, suppen en kano varen. Er is ook een heerlijk restaurantje bij. Adressen van onze aanraders: Szászvár Strandfürdő (Bánya utca 52., Szászvár), Gunarasfürdő (Kernen tér 1, Dombóvár), Szálka Beach (043 5 Hrsz, Szálka), Bikali fürdo (spa en wellness, Bikal)

Activiteit

Bezienswaardigheid

Annafurdo

Dit is een beschermd natuurgebied in Lengyel op het hoogste punt van de Tolna-kam, grenzend aan de Papd-berg vol met unieke vegetatie en esthetische eigenschappen. Er bevindt zich een natuurlijke spa met onberispelijke waterkwaliteit. Ook is er een hertenkamp met herten en zwijnen uit het bos en kan je er heerlijk wandelen. In het kleine restaurantje (Bükkfaló Erdei Kisvendéglö) kan je van woensdag t/m zondag terecht voor wat versnaperingen.

Map icon

Lengyel

Activiteit

Bezienswaardigheid

Bezoek aan Pécs

Pécs is een prachtige grote stad vol restaurantjes, terrassen, historische gebouwen, musea, winkels en een groot shopping center genaamd de ÁRKÁD, waar je makkelijk kan parkeren in de parkeergarage. Aan de achterkant van de ÁRKÁD loop je zo het stadscentrum in. Ook is er een dierentuin in Pécs! Leuke tips: heavenchocolate.hu, chocolade paradijs. De bazaar, Pécsi Vásárcsarnok, overdekte markthal boordevol verse groenten, fruit en eettentjes. Széchenyi tér, het middenplein met terrassen, winkelstraten en de moskee. De St Peters kathedraal. Zsolnay Porcelain Museum. Modern Hungarian Galery. Pécs TV tower, uitkijktoren met uitzicht over de hele stad. Huur een elektrische step overal in het centrum om de stad te bekijken (download hiervoor de Hopp app).

Map icon

ÁRKÁD: Bajcsy Zsilinszky Utca 11/1 7622 PÉCS

Activiteit

Activiteit

Balatonmeer

Een uurtje rijden van ons vandaan ligt het Balatonmeer. Dit is het grootste zoetwatermeer van Europa. Met een pontje bij SIOFOK kan je met de auto naar de overkant gebracht worden naar Balatonfüred. Wij vinden dat een mooier deel van het Balatonmeer. SIOFOK is de meest bekende badplaats aan het Balaton. Niet alleen heeft Siófok het langste strand van het meer (zo’n 15 km lang!), maar het ook staat bekend om zijn bruisende nachtleven. Je kunt er in de zomer feesten tot in de vroege uurtjes en overdag genieten van het strand bij het meer. Als je op zoek bent naar wat rust, dan is Siófok wellicht niet de plek voor jou. BALATONFÜRED is de oudste en een van de meest druk bezochte badplaatsen aan het meer. Deze plaats is bekend om zijn kuuroorden. Het is een goede plek om naartoe te gaan als je van watersport houdt en andere faciliteiten zoals winkeltjes, bars, musea en er is zelfs een waterpark. Het bekende schiereiland Tihany ligt ook niet ver van Balatonfüred. Tip: Bella Zoo Park Siofok met o.a. kinderboerderij, alpaca’s, paardjes, kamelen en nog veel meer!

Map icon

Balaton

Activiteit

Bezienswaardigheid

Bezoek aan Boedapest

Boedapest is 2 uur rijden van Lengyel. Boedapest is een waanzinnig mooie stad die niet voor niets uitgeroepen is tot beste citytrip van Europa. Hoogtepunten zijn o.a. het Parlementsgebouw, een boottrip over de Donau, de burcht van Boeda, de thermaalbaden etc. Teveel om op te noemen. Andere aanraders zijn bijvoorbeeld het Selfiemuseum, een wijntour door de stad, steppen huren om de stad te bekijken. Mocht je die kant op willen kunnen we nog meer tips geven! Daarnaast is Boedapest in de winter een kerstsprookje met de vele kerstmarkten en zijn er tal van festivals in de zomer, waaronder het Sziget festival (7 t/m 12 augustus 2024), lichtjes festival en niet te vergeten Formule 1 van 19 t/m 21 juli.

Map icon

Boedapest

Activiteit

Activiteit

Vissen

In de omgeving bevinden zich een aantal visvijvers. Hongarije staat bekend om de grote hoeveelheid karpers die er te vangen zijn. Naast de meren bevinden zich open hutjes die je huurt per dag.

Map icon

Omgeving Lengyel

Activiteit

Activiteit

Wijnhuizen

Szekszard is een bekende wijnstad. Hier bevinden zich vele wijnhuizen waar je naast het proeven en kopen van wijnen ook heerlijk kan eten met de wijnen van het huis er bij. We hebben een lijst met mooie wijnproeverij adressen.

Map icon

Szekszard

Activiteit

Activiteit

Dierentuin in Pécs

Geopend dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur. pecszoo.hu

Map icon

Ángyán János u.7635 Pécs. 1

€ 10

Activiteit

Activiteit

Paardrijden

Mooie manege waar buitenritten te reserveren zijn. +36 30 508 0947

Map icon

Lovarda hrsz. 138/6., Mórágy

Activiteit

Activiteit

Formule 1 Hungaroring Boedapest

19 t/m 21 juli 2024 is het Formule 1 weekend in Boedapest. Combineer dit event met een paar dagen rust in ons vakantiehuisje. Wij beschikken over een transportbusje voor 8 personen om jullie van en naar de Hungaroring te vervoeren. De kwalificatie kunnen we op een buitenscherm naast ons zwembad bekijken!

Map icon

Hungaroring

Activiteit

Bezienswaardigheid

Markt in Pécs

Iedere zondag is er een grote markt in Pécs van 7.00-13.00 uur waar je je ogen uitkijkt. Er staan honderden kramen met groente, fruit, kleding en andere spullen, eettentjes en aan de achterkant worden ook dieren verkocht.

Map icon

Megyeri út 5, 7623 Pécs

Activiteit

Bezienswaardigheid

Mohács Busójárás 2024

Wintercarnaval in Mohács 8 t/m 13 februari 2024 Op het oudste en bekendste wintercarnaval van Hongarije nemen honderden gemaskerden en buso’s in Mohács afscheid van de winter. Het tijdstip van de wandeling wordt bepaald door de volksgebruiken van de sokacs van Mohács wijd en zijd, namelijk de eerste volle maan na de lentezonnewende.

Map icon

Mohacs

Activiteit

Activiteit

Bikal: Middeleeuws attractiepark, paardenshows en spa & wellness

Toeristische trekpleister! Naast het attractiepark worden er ook diverse voorstellingen gegeven, van paardenshows tot musicals. Kijk voor het programma en tarieven op: elmenybirtok.hu. Daarnaast is er een spa en wellness: puchner.hu/wellness-spa Bikali Fürdő, Bikal, Rákóczi u. 18

Map icon

Bikal, Rákóczi u. 22, 7346 Hongarije

Activiteit

Bezienswaardigheid

Zsolnay Fényfesztival 2024 Pecs (lichtjes festival)

4 t/m 7 juli 2024 Betoverend mooi lichtjes festival in het centrum van Pecs.

Map icon

Pécs centrum

Activiteit

Activiteit

Wandelen

Vanuit het huis kan je eindeloos wandelen door de natuur. Langs akkers, fruitbomen en door bossen.

Map icon

Lengyel

Activiteit

Activiteit

Creatieve workshops

Reserveer een workshop naar keuze bij ons op de boerderij. Er is een uitgebreid workshopmenu met workshops vanaf €35. Van schilderen in allerlei technieken, hout branden tot sieraden maken. Let op: de workshops zijn alleen te reserveren bij aanwezigheid/beschikbaarheid van Linda in Hongarije.

Map icon

Lengyel

€ 35

Logo

Pagina's

Home

Schildervakanties

Vakantiewoning

Omgeving en activiteiten

Over ons

Gallerij

Contact

Adres

Petőfi u. 88

7184 Lengyel

© 2023 Vrolijk in hongarije

Gemaakt door Connax